Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Υπέρβαση της καθημερινότητας

Στη σημερινή καινούργια «τάξη πραγμάτων», η παγκοσμιοποίηση και μόνο ως έκφραση προβάλλει με πλήθος ερμηνειών και παρερμηνειών, θέτοντας ανάλογους τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους του παγκόσμιου πλέον χωριού, της ανθρωπότητας. Κι όσο πιο ομιχλώδες γίνεται αυτό το τοπίο, τόσο πιο αποκαλυπτική και ορατή είναι η απομάκρυνση του ανθρώπου από τις βασικές αρχές και αξίες, η απαγκίστρωσή του από αυτά που τον βοηθούν να σταθεί ακόμα όρθιος, και που τον κάνουν να διαφέρει από τα άλογα της φύσης όντα.

Το ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ούτε ως ευχή πια δεν λέει τίποτα ουσιαστικό, αφού δεν εκπορεύεται από την καρδιά, τίποτα περισσότερο απ΄ότι και οι άλλες όλες ευχές που ανταλλάσσουμε κατά τρόπο στερεότυπο, σαν και το Χρόνια πολλά, λ.χ, στις ονομαστικές μας γιορτές. Κι όμως το ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, εμπεριέχουν το μεγαλύτερο μήνυμα ελευθερίας που ακούστηκε στον κόσμο. Αυτό είναι το μοναδικό μήνυμα που μπορεί να μας βοηθήσει να υπερβούμε την πλήξη και τα αδιέξοδα της καθημερινότητάς μας, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας. Η πεμπτουσία της διδασκαλίας Εκείνου που πρώτος ανέβηκε το Γολγοθά Του, για να φτάσει στην Ανάσταση, δείχνοντας το δρόμο και σε μας, είναι η Αγάπη, με την έννοια της απελευθέρωσης από το Εγώ μας, ως ελευθερία από την ατομοκεντρική μας ύπαρξη, που καταργεί δια πάντα όλους τους εσωτερικούς διαχωρισμούς. Ο Χριστός κηρύσσει εν ονόματι της αλήθειας την έλευση μιας άλλης ζωής, καταργώντας τις συμβατικότητες των ηθικών διαχωρισμών και μεταμορφώνοντας την τυπική καθαρότητα σε καρδιακό γλυκασμό. Ας τον βιώσουμε………….
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους
Θα βρεθούμε ξανά, μετά από ένα μήνα περίπου
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


4 σχόλια:

faraona είπε...

Μακαρι Παναγιά μου...ολος ο κοσμος
μεσα στην καρδια του να το βιωσει.


Φιλια πολλα
Καλο Πασχα

marianaonice είπε...

Καλή Ανάσταση Έρση, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και η αγάπη να γίνει ο δρόμος που θα μας οδηγήσει πραγματικά στην απελευθέρωση από το Εγώ μας, και από την ατομοκεντρική μας ύπαρξη!!
Εκεί είναι το κλειδί! Πόσο σωστά το επισήμανες!!

Ερση Μοναχού ....... Υπάρχει και δεύτερο Ιστολόγιο στον ΠΑΘ http://erssi.pblogs.gr/ είπε...

Faraona

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
και καλό μήνα

Ερση Μοναχού ....... Υπάρχει και δεύτερο Ιστολόγιο στον ΠΑΘ http://erssi.pblogs.gr/ είπε...

marianaonice

Καλό μήνα, Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη